Nieuws

Het NBG helpt ouders bij bijbellezen met kinderen

Samen met kinderen in de Bijbel lezen, dat is soms best een uitdaging. Hoe help je kinderen ontdekken wat de verhalen ons te vertellen hebben? Het Nederlands Bijbelgenootschap helpt ouders en kinderwerkers hierin met de presentatie ‘Bijbellezen met kinderen’.

Hoe ontdekken kinderen dat Mozes niet alleen het jongetje is in het rieten mandje? En kun je met kinderen ook de Psalmen lezen? En hoe ga je om met de verschillen tussen kinderen? Bij de presentatie bijbellezen met kinderen gaan we samen aan de slag met de vraag hoe je én het kind én het bijbelverhaal centraal stelt.

Deze presentatie geeft ouders & kinderwerkers:

  • handvatten om met plezier met kinderen in de Bijbel te lezen en met de Bijbel aan de slag te gaan
  • inzicht in de eigen geloofsopvoeding en de invloed daarvan
  • kennis over wat belangrijk is bij het bijbellezen met kinderen
  • de helpende hand bij de keuze van een kinderbijbel

Praktische informatie

Bij de presentatie ligt de nadruk op bijbellezen met kinderen thuis óf bijbellezen met kinderen in de kerk. Waar nodig spitsen we de inhoud van de presentatie toe op specifieke vragen. De gemiddelde duur van een presentatie is 90 minuten, maar in overleg is ook een presentatie op maat mogelijk.

Vraag de presentatie aan

Wilt u aan de slag met de Bijbel in uw gezin of met de kinderen in de kerk? Neem voor meer informatie contact op via . Boek een presentatie via Nanja Faber via of 023-5146165. De presentatie wordt ook in Vlaanderen gegeven.

Ook is het mogelijk om andere presentaties aan te vragen. Zie ook het artikel ‘Nodig het NBG uit voor een presentatie’.