Nieuws

De NBG-najaarscatalogus 2019 is uit

De BGT Jongerenbijbel, Mijn Peuterbijbel en 100 stappen Samenleesbijbel. Dat zijn de meest opvallende uitgaven in de zojuist verschenen najaarscatalogus van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

De Bijbel in Gewone Taal (BGT) is de favoriete bijbelvertaling onder jongeren. Wat ze daar lezen, begrijpen ze. Daarom brengen we samen met de EO en Youth for Christ een speciale editie uit, die voor en door jongeren gemaakt is. Zo willen we hen helpen om de Bijbel een plek te geven in hun leven. In Engeland lukt dat met zo’n Bijbel heel goed’, aldus NBG-uitgever Stefan van Dijk.
De BGT Jongerenbijbel daagt jongeren op allerlei manieren uit om wat ze lezen meteen toe te passen: door erover na te denken, iets te tekenen, een opdracht uit te voeren of te bidden. Hij verschijnt in september.

100 stappen Samenleesbijbel

Dit praktische boek bevat alles wat nodig is voor wie in de kerk, op de club, op school of thuis samen met een paar kinderen de Bijbel wil ontdekken. Per verhaal staat alles overzichtelijk op twee pagina’s naast elkaar. Het bijbelverhaal is échte bijbeltekst (van de Bijbel in Gewone Taal); ernaast staan een groepsactiviteit en doorpraatvragen.
De 100 stappen Samenleesbijbel is het kleine zusje van de veelgebruikte Samenleesbijbel en verschijnt in september.

Voorleesbijbel

Kleuters houden van voorlezen, ook van bijbelverhalen. Dat kan vanaf oktober met de Voorleesbijbel. Deze nieuwe Nederlandse kinderbijbel heeft voor elk van de 52 weken een verhaal voor kinderen van 4-7 jaar. Dankzij de auteurs, onderwijskundige Edith Mulder en oudtestamenticus Rudy van Moere, staan in de Voorleesbijbel ook verhalen die in veel andere kinderbijbels ontbreken.
De tekeningen zijn van Paul Oole. ‘Zijn illustraties zitten vol energie’, zegt Juf Anke over zijn werk.

Verkrijgbaarheid

Deze en de andere nieuwe titels uit de Najaarsaanbieding (doorklik) zullen verkrijgbaar zijn in de boekhandel (o.a. bij onze 40 vaste partners) en in de NBG-webshop: shop.bijbelgenootschap.nl.
Recensie-exemplaren zijn alvast aan te vragen via: .

Bekijk de complete najaarsaanbieding: