Nieuws

Gratis online training: impact hebben op kinderen

De training ‘Impact hebben op kinderen’ op 12 oktober wordt – vanwege de coronamaatregelen – digitaal gegeven, als interactief webinar. Zo’n 400 jeugdwerkers hebben zich al aangemeld voor deze gratis online training waarin we vijf belangrijke sleutels aanreiken op basis van een kort tekstgedeelte uit Matteüs om zo nog meer uit het kinderwerk te halen.

‘Wekelijks gaan honderden leiders in het kinderwerk de uitdaging aan om kinderen te betrekken bij de Bijbel. Speciaal voor hen geeft het Bijbelgenootschap deze training’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Wat kinderen tijdens de basisschoolleeftijd meekrijgen, heeft grote invloed op hun verdere leven. Hoe mooi is het als kinderen dan al ontdekken wat de Bijbel voor hen kan betekenen. Een geslaagde kindernevendienst is zeker in coronatijd niet vanzelfsprekend, maar geeft je wel de kans om de kinderen echt iets mee te geven. Daar helpen we je bij in dit webinar, met vijf ‘sleutels’ ontleend aan Matteüs.’ In het webinar wordt de NBG-kinderdienstmethode Bijbel Basics gebruikt. Die is gebaseerd op de kindertheologie.

Bijbelquiz via Teams of Kahoot

Vanwege Corona wordt dit jaar op veel plaatsen ook de nieuwe NBG-Bijbelquiz, die rond en na Bijbelzondag (25 oktober) beschikbaar is, digitaal gespeeld. ‘Een quiz-avond met veel mensen in één zaal kan vooralsnog geen doorgang vinden’, zegt Frans van Houwelingen die de quiz samenstelde. ‘Kerken, kringen of families kunnen de quiz op afstand met elkaar doen via programma’s als Teams of Zoom. Ook zijn we aan het uittesten of de quiz via Kahoot gespeeld kan worden.’
Het laatste deel van de quiz gaat over barmhartigheid. Met als bron Matteüs 25 hield het Bijbelgenootschap recent een campagne om mensen te inspireren tot barmhartigheid. Over elk van de barmhartige daden uit Matteüs wordt een quizvraag gesteld.

Bijbelquiz via Teams of Kahoot

Vanwege Corona wordt dit jaar op veel plaatsen  ook de nieuwe NBG-Bijbelquiz, die rond en na Bijbelzondag (25 oktober) beschikbaar is, digitaal gespeeld. ‘Een quiz-avond met veel mensen in één zaal kan vooralsnog geen doorgang vinden’, zegt Frans van Houwelingen die de quiz samenstelde. ‘Kerken, kringen of families kunnen de quiz op afstand met elkaar doen via programma’s als Teams of Zoom. Ook zijn we aan het uittesten of de quiz via Kahoot gespeeld kan worden.’

Het laatste deel van de quiz gaat over barmhartigheid. Met als bron Matteüs 25 hield het Bijbelgenootschap recent een campagne om mensen te inspireren tot barmhartigheid. Over elk van de barmhartige daden uit Matteüs wordt een quizvraag gesteld.

Meedoen

Het interactieve webinar ‘Impact hebben op kinderen’ is kosteloos live te volgen op maandagavond 12 oktober van 20.00 uur tot 20.30 uur via het YouTube– en Facebookkanaal van het Nederlands Bijbelgenootschap. Aanmelden kan hier.