Zieken verzorgen

Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’
(Lucas 10:36-37)

Sinds begin dit jaar staan ziekte en zorg ineens volop in de belangstelling. We merkten hoe belangrijk een goed gezondheidssysteem is, en hoe hard we mensen nodig hebben die voor anderen willen zorgen. Misschien ben je zelf ziek geweest, heb je een behandeling moeten uitstellen, werk je zelf in de zorg, of ken je iemand voor wie dat geldt. Laten we elkaar een hart onder de riem blijven steken. Daarom delen we weer verschillende ideeën met jou om met dit werk van barmhartigheid aan de slag te gaan.

Wat deel jij deze keer?


Hart voor de zorg

De zorg staat volop in de belangstelling. We klappen voor zorgverleners, discussiëren over gepaste loonsverhogingen, en er wordt een appél op ons gedaan om door ons gedrag het zorgstelsel niet nog meer te belasten.

Lees meer


Deel mee

Deel deze bijbeltekst op Instagram, Facebook of stuur hem per e-mail naar iemand die jij zou willen troosten.

 

Download


Ik ben er voor je

Soms loopt het leven anders dan je hoopt of verwacht. Als mens ben je kwetsbaar. Jij of een geliefde wordt bijvoorbeeld ziek of krijgt een ongeluk. Of je voelt je eenzaam en onbegrepen. De verhalen en teksten in de Bijbel kunnen dan herkenning, moed en troost bieden. Dit boekje wil je laten merken dat God jou ziet. Wat je situatie ook is.
Het boekje Ik ben er voor je is speciaal bedoeld om uit delen. Zo kun je de bemoediging van het geloof uitdelen aan mensen die je dierbaar zijn, of juist aan mensen die je nog niet zo goed kent.

Prijs: € 1,25 p/st | 5 voor € 5

Bestellen


Aan de slag met kinderen

Wist je dat er in de tijd van de Bijbel geen echte ziekenhuizen bestonden? Maar er waren wel dokters.
Tips om met kinderen aan de slag te gaan met het thema Ziek zijn.

Bekijk de tips


Mini-bijbelquiz

Wil je met een paar vrienden, je familie of binnen de kerk een mini-bijbelquiz spelen die aansluit bij het thema ‘Zieken verzorgen’?
Ga dan aan de slag met deze PowerPoint. Of zet de vragen uit de pdf over in een online quiztool zoals Kahoot.

Download (pptx)  Download (pdf)